Welkom bij de kleine catering ‘lokaal aan tafel’!
Hier maken we op bestelling een warme lunch met producten van de biologische landbouw uit de omgeving van Nijmegen.
Bestellingen zijn mogelijk tot uiterlijk 3 dagen vooraf aan de bezorging voor minimaal 6 personen tot maximaal 40 personen.
Telefoon: 06-27125386
E-mail: lokaalaantafel@gmail.com
Actueel
De workshop fermenteren is inclusief alle groenten, kruiden, glazen potten met deksel en rubberen ringen 40 euro per persoon. Je kunt kiezen uit fermenteren met zoetzure bietjes, gemengde groentes bereiden en inmaken of yoghurt maken. Datum en tijd: 30 juli en 6 augustus van 10.00 uur tot 13.00 uur. Locatie volgt na aanmelden. De kosten inclusief zijn 30 euro.
De workshop hartige groentetaart maken: hier leer je deeg maken, een vulling van verse groenten klaarmaken en verschillende bakprocessen.
paksoitaart met dadels
boerenkooltaart
Nu te bestellen
Hartige maaltijd groentetaarten
*Grote ronde taart 30 cm voor 10 personen, 25 euro
*De middelgroot ronde taart van 27 cm voor 7 personen, 19 euro
*De kleine maaltijdtaart van 23 cm, voor 5 personen, 15 euro
*De plaattaart, 34 -38 cm, 15 euro
De maaltijd-taarten zijn gemaakt met groentes van het seizoen en zijn verrijkt met mediterrane en Hollandse kruiden en noten. Naar keuze bereid met kaas en ei, roomboter of haverroom en een deegbodem naar keuze, bijvoorbeeld bladerdeeg of pizzadeeg. De groentetaart is ook gluten- en lactosevrij te bestellen. In alle producten is weinig zout gebruikt.
Pure maaltijdsoep vanaf 1 liter voor 10 euro
Deze soepen zijn van pure groentes verrijkt met een stukje aardappel, haver-, boekweitgrutten of rijst en op smaak gebracht met verse kruiden. In alle producten gebruik ik weinig zout. De soepen zijn echte maaltijdsoepen. Bij bestelling vanaf 10 liter is de prijs 70 euro afhankelijk van de biologische groenteprijzen op dat moment.
Een salade bestaat uit verse Hollandse groenten van het seizoen. Vanaf 6 personen per schaal te bestellen en kost 12 euro.
Vegetarisch belegde lunchbroodjes
De broodjes zijn gebakken met biologisch volkorenmeel uit de omgeving. Verse biologische streekgroente, ei, kaas, kiemen en kruiden. Kipfilet als extra bestelling is ook mogelijk. Belegde gewone volkoren broodjes zijn ook te bestellen. Vanaf 6 broodjes te bestellen en kosten 18 euro.
Dressings apart te bestellen: Kruidige yoghurtsaus, olijfoliedressing met Hollandse appelazijn verse kruiden of linzenhumus voor 6 personen voor 3 euro.
Een warme lunch kost 17 euro per persoon. Deze bestaat uit
verse groenten soep
een punt groentetaart
of een goed belegd broodje met groente en eiwitproducten
een verse gemengde salade met sla, tomaat, ui, komkommer, verse kruiden en dressing.
Het banaanbrood, appel-plaatgebak en een fijne notencake maak ik met biologische melen en biologisch fruit. De prijzen variëren tussen 10 en 12 euro.
Een warme lunch kost 17 euro per persoon. Deze bestaat uit verse groenten soep / een punt groentetaart / of een goed belegd broodje met groente en eiwitproducten / een verse gemengde salade met sla, tomaat, ui, komkommer, verse kruiden en dressing.
De bezorging in Nijmegen kost 5,- euro in Nijmegen.
E-mail: lokaalaantafel@gmail.com
Telefoon: 06 27125386
goed buitenleven
goed eten vers van het land
warme lunch bij de pluktuin van ‘Gelukkige Groentes’ in Malden.
avocadosalade
preisoep met mais-pannenkoek
kooltaart
in mei aspergestaart
Vanaf september zijn de
gefermenteerde groentes weer klaar.
Over Lokaal aan tafel
Mijn huiskamerrestaurantje Aan Tafel startte ik in 2011 als een bewonersinitiatief zonder winstoogmerk in Nijmegen Dukenburg. Sinds 2022 maak ik de maaltijden op bestelling om op te halen of om te bezorgen. Ik bereid duurzaam, bv. met een hooikist om te garen en meestal gebruik ik biologische groenten uit de omgeving. Het overschot van groentes, van bv. grote courgettes of misvormde knolgewassen verwerk ik middels fermentaties.
Goede voeding is voor iedereen anders. Goede voeding zegt je wat goed voelt als je het eet, waar je energie en levenslust van krijgt. Elk lichaam geeft tijdig aan wat je meer of minder nodig hebt om in balans te zijn. Opmerkzaamheid en luisteren naar je gevoel zijn dus belangrijk.
Voor mij is het belangrijk dat ik iets kan bijdragen in de bewustwording van gezonde voeding voor iedereen, in elke levensfase. Bewust leren koken en eten betekent voor mij dat ik intuïtief opmerk wat mijn lijf vraagt om in balans te zijn. Ik heb geleerd om het verschil te zien tussen emotionele prikkels belonen met junkfood-eten en anderzijds rustig en verstandig luisteren naar wat mijn lijf echt nodig heeft. Ook het sociaal koken, zoals thuis in het gezin of voor vrienden is een mooie uitdaging om met zorg en aandacht creatief iets moois en gezonds op tafel te delen. Voor wie eenmaal door heeft wat lichaam en geest nodig hebben, zijn dieet-rages niet nodig. Dat geeft rust en helderheid. De signalen van bijvoorbeeld een voedselallergie vragen dan vanzelf om de juiste voeding. Mocht je een diëtist nodig hebben zorg dan dat je goed kan aangeven waar je probleem zit fysiek of mentaal. Ik ben sinds 1992 gediplomeerd kok en uit ervaring kan ik goed omgaan met dieetrecepten. In goede voeding zitten de goede waardevolle eiwitten, koolhydraten, vetten, vitaminen en mineralen. De goede manier van verbouwen op het land, goede bemesting in levende aarde geeft goede groente.
Foto: Jacqueline van den Boom
Angela van der Mast
Aldenhof 1243
6537 BH Nijmegen
Telefoon 06 27125386
E-mail lokaalaantafel@gmail.com
Dit bedrijf maakt gebruik van “Kleine Ondernemers Regeling” bij de belasting.
Tips:
Beginnende ondernemers in Nijmegen: http://www.startupnijmegen.nl/
Boek over voeding en landbouw nu van Michiel Korthals: EETBARE NATUUR ISDBN 9789056157487
Facebook Aan Tafel
www.schoppenvrouw.nl duurzaam tuinontwerp
http://www.veugelers-vitaliteit.nl/nieuws-in-balans/